Om mig

Välkommen in!

 

Jurist eller artist? Ja, inte är det lätt att välja.

 

Jag läste juristprogrammet vid Stockholms universitet på dagarna och på kvällarna blev det sång, dans och körledning. Jag komponerade musik och skickade in låtar till melodifestivalen. Flera körer framförde min körmusik. Juristprogrammet varvades med 1200 körrep och 100 konserter.

 

Sedan började mitt målarintresse växa. Som sjätte generationens gröndalare gick jag med i konstnärsföreningen Galleri Bibb i Gröndal i Stockholm. Genom årliga resor till Rättvik fick jag upp ögonen för kurbits (blomsterutsmyckning från Dalarna). Penseldragen blev mer och mer frekventa. Jag tog juristexamen i januari 2013. Efter att Svenska Upphovsrättsföreningen (SFU) tilldelat mig 2013 års pris för Sveriges bästa uppsats i upphovsrätt bestämde jag mig för att lägga hälften av prispengarna i ett eget företag för att utveckla min estetiska passion, vid sidan av juristkarriären. Sedan 2015 driver jag Vintervikens hantverksbutik tillsammans med sex andra eldsjälar i den ideella föreningen Vintervikens trädgård. I butiken kan du köpa min konst och mina handmålade bruksföremål.

 

Jag har lett ungdomskören Mikrofon i 12 år och vuxenkören Megafon i drygt 4 år. Körerna utgör tillsammans den ideella körföreningen Megafon & Mikrofon. Jag undervisar i sång, dans och teater. Våra shower har kommit att bli den återkommande "Gröndalsrevyn" med en stadigt växande publik. Jag får själv sjunga av mig i Sankt Jacobs ungdomskör där vi fokuserar på den klassiska körmusiken och sparar dansen till körfesterna.

 

Äggkoppar (c) Maria Bjurholm Lindensved

 

 

 

 

 

 

Aktuellt

 

 

2018

 

5 maj - 30 september

Mitt konsthantverk finns till försäljning i Hantverksbutiken i Vintervikens trädgård, Vinterviksvägen 30 i Gröndal/Aspudden.

Butiken är öppen varje lördag och söndag kl 12-16. Varmt välkomna!

 

 

 

 

 

Copyright © Maria Bjurholm Lindensved 2013 - 2018