Sång på dop, bröllop och begravningar


Jag har sjungit på dop, bröllop och begravningar i 24 år och älskar att kunna beröra andra med sång. Jag har varit körledare för mina pop- och musikalkörer Megafon & Mikrofon i 17 år och har sjungit i kör i 29 år. De senaste 15 åren har jag varit sopran i Sankt Jacobs vokalensemble. Musiken är en livsstil och jag njuter av att skriva och arra musik när jag får tid över. Jag har ett ben i den klassiska musikvärlden och ett i popvärlden sedan lång tid tillbaka.


Till dop, bröllop eller begravning kan jag erbjuda solosång, duetter eller körsång med eller utan instumentalister. Tveka inte att höra av dig så kan vi tillsammans ta fram ett bra program för ditt speciella tillfälle. Jag hjälper gärna till med sångtips.


Några sånglänkar:


* Gabriellas sång

* Anthem (ur Chess)

* UndoExempel på sånger jag har sjungit:


Bröllop

 

* För kärlekens skull

* Du är allt

* Utan dina andetag

* För att du finns

* Det vackraste

* Can you feel the love tonight

* När löven faller

* The luckiest

* Rörs jag av kärleken

* Oh happy day

* Nu är det ni (egenskriven)

* Här och nu (egenskriven)Dop


* Välkommen till jorden

* Livet i min famn

* Välkommen hem

* Handens fem fingrar

* Vart du än går

* Majas visa

* Jakobs dopsång (egenskriven)

* Linnéas dopsång (egenskriven)

* Alvins dopsång (egenskriven)

* Nils dopsång (egenskriven)

* Välkommen hem (egenskriven)Begravning

 

* Som en bro över mörka vatten

* Amacing grace

* Så skimrande var aldrig havet

* Till en ängel

* Jag fick låna en ängel

* Höstvisa

* Himlen är oskyldigt blå

* Blott en dag

* The RoseMina tre körer


Megafon & Mikrofon - Gröndalsrevyn

När jag var 17 år började jag leda ungdomskören Mikrofon och sedan dess är jag körledare i hjärtat. I samma familjedrivna körförening finns vuxenkören Megafon och tillsammans ger Megafon och Mikrofon den återkommande "Gröndalsrevyn" med en stadigt växande publik, sponsorer och flera reportage i lokalmedia de senaste åren. Vi kan sjunga musik av Hugo Alfvén, Karin Rehnqvist, Bob Chilcott och Händel ena gången och sätta tänderna i Nightwish, Queen och Michael Jackson nästa gång. Eftersom vi strävar efter att ge vår publik med både ögat och örat knyter vi ihop sången med dans, show, spex, teater och rekvisita. Eftersom jag har dansat pardans  för Malin och David Watson och gått på Lasse Kühlers dansskola inkluderar vi dansen i undervisningen så att körerna ges ytterligare uttryckssätt på scen. Jag har även gått dirigeringskurs vid Lunds universitet och hämtat erfarenheter från olika körledarkonvent.


Sankt Jacobs vokalensemble

I Sankt Jacobs vokalensemble, som jag är korist i, sparar vi dansen till körfesterna. Däremot har vi blivit en av världens högst rankade körer med stora framgångar i flera internationella körtävlingar och körfestivaler i  Spanien, Frankrike, Italien, Slovakien, Tyskland,  Finland, Hongkong och Ryssland. 2014 vann vi European Grand Prix in Choral Singing i Debrecen, Ungern, som är ungefär "VM i körsång"
Egenskriven musik


- Låt oss se dagen gry igen (SSAATB)

- Vem kan se? (solo)

- Lucia (SSA)

- Summer breeze (SSA)

- Välkommen du ljusklaraste tid (SSAAB)

- Deep under sea (SSA)

- Sång till sommaren (SA)

- www - vad är det? (Unison)

- Jag är en stjärna (SA)

- Lightweight (arr)


Listan representerar ett urval av min musik. Jag har även skrivit ca 50 spextexter till olika låtar.Foto: Mats Helgesson