Musiken

Sång på dop, bröllop och begravningar


Jag har sjungit på dop, bröllop och begravningar i 21 år och tycker fortfarande att det är fantastiskt roligt att kunna beröra med min sång. Jag har varit körledare för mina pop- och musikalkörer Megafon & Mikrofon i 14 år och har sjungit i kör i 25 år. De senaste 12 åren har jag sjungit sopran i Sankt Jacobs vokalensemble. Musiken är en livsstil och jag njuter av att skriva och arra musik när jag får tid över. Jag har alltså ett ben i den klassiska musikvärlden och ett i popvärlden sedan lång tid tillbaka.


Jag kan ordna såväl solosång, duetter och körsång med eller utan instumentalister. Tveka inte att höra av dig så kan vi tillsammans  ta fram ett bra sångprogram. Jag hjälper gärna till med sångtips.


Några sånglänkar:


* Gabriellas sång

* Anthem (ur Chess)

* UndoExempel på sånger jag har sjungit tidigare:


Bröllop

 

* För kärlekens skull

* Du är allt

* Utan dina andetag

* För att du finns

* Det vackraste

* Can you feel the love tonight

* När löven faller

* The luckiest

* Rörs jag av kärleken

* Oh happy dayDop


* Välkommen till jorden

* Livet i min famn

* Välkommen hem

* Handens fem fingrar

* Vart du än går

* Majas visaBegravning

 

* Som en bro över mörka vatten

* Amacing grace

* Så skimrande var aldrig havet

* Till en ängel

* Jag fick låna en ängel

* Höstvisa

* Himlen är oskyldigt blå

* Blott en dag

* The RoseMina tre körer


Megafon & Mikrofon - den showande Gröndalsrevyn

När jag var 17 år tog jag över ledarskapet för ungdomskören Mikrofon och har stormtrivts som körledare sedan dess. I samma körförening finns vuxenkören Megafon som jag också leder sedan 6 år tillbaka. Jag har gått dirigeringskurs vid Lunds universitet och hämtat erfarenheter från olika körledarkonvent. Idag har Megafon och Mikrofon blivit ett etablerat namn i Gröndal i södra Stockholm. Körerna jobbar integrerat  leds av mig tillsammans med min mamma och systrar. Våra shower har kommit att bli den återkommande "Gröndalsrevyn" med en stadigt växande publik, sponsorer och flera reportage i lokalmedia de senaste åren. Vi kan sjunga musik av Hugo Alfvén, Karin Rehnqvist och Bob Chilcott ena gången och sätta tänderna i Nightwish, One Direction och Michael Jackson nästa gång. Eftersom vi strävar efter att ge vår publik med både ögat och örat knyter vi ihop sången med dans, show, spex, teater och rekvisita. Eftersom jag har dansat pardans  för Malin och David Watson och gått på Lasse Kühlers dansskola försöker jag inkludera dansen i undervisningen så att körerna ges ytterligare uttryckssätt på scen.


Sankt Jacobs vokalensemble

I Sankt Jacobs vokalensemble, som jag är korist i, sparar vi dansen till körfesterna. Däremot har vi blivit en av världens högst rankade körer med stora framgångar i flera internationella körtävlingar och körfestivaler i  Spanien, Frankrike, Italien, Slovakien, Tyskland,  Finland, Hongkong och Ryssland. 2014 vann vi European Grand Prix in Choral Singing i Debrecen, Ungern, som är ungfär "VM i körsång"
Egenskriven musik


- Låt oss se dagen gry igen (SSAATB)

- Vem kan se? (solo)

- Lucia (SSA)

- Summer breeze (SSA)

- Välkommen du ljusklaraste tid (SSAAB)

- Deep under sea (SSA)

- Sång till sommaren (SA)

- www - vad är det? (Unison)

- Jag är en stjärna (SA)

- Lightweight (arr)


Listan representerar ett urval av min musik. Jag har även skrivit ca 50 spextexter till olika låtar.Foto: Mats Helgesson

Copyright © Maria Bjurholm 2013 - 2020